• +36 30 311 0406
  • office@solarbroker.hu
  • H-P: 08.00 - 16.30
  • 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc út 98.
  • SZALDÓ elszámolásig hátralévő idő:

0%-OS MFB HITEL BUDAPESTEN ÉS PEST MEGYÉBEN (VEKOP-5.2.1-17)

MEGSZŰNT!

(VEKOP-5.2.1-17) PEST MEGYE ÉS BUDAPEST SZÁMÁRA hitelkérelmek befogadása megszünt.
RÉSZLETEK

0%-OS MFB HITEL PEST MEGYÉN KÍVÜL (GINOP-8.4.1/A-17)

MEGSZŰNT

GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú hitelkérelmek befogadása 2020. november 5. 24:00 órától szüneteltetésre kerül.

LEMARADT A 0%-OS MFB HITELRŐL? NEM GOND! VAN MEGOLDÁS!

NÉZZE MEG MILYEN ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK VANNAK, VAGY VÁRHATÓK 2021BEN NAPELEM RENDSZERRE!

ELŐREGISZTRÁCIÓ

Mivel eddig egyik tervezett pályázat részletei sem ismertek, ezért regisztráljon előre, hogy értesíthessük, amint valamelyik pályázat megjelent, vagy további hírek jelennek meg róla.

Otthonfelújítási támogatás 3 millió forint vissza nem térítendő támogatással (2021. Januártól)

Újabb jó hír annak, aki otthonában energetikai korszerűsítést tervez, legyen szó napelem rendszer telepítéséről, vagy fűtés korszerűsítésről.

Otthonfelújítási támogatást indít a kormány január 1-jétől – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Eszerint a legalább egy gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét átvállalja az állam, legfeljebb hárommillió forintig. A 2015-ben indított otthonteremtési program új elemének igénylésének nem feltétele a csok igénylése.

A miniszter a részleteket ismertetve elmondta: ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, a költségeinek felét az állam visszautalja neki, legfeljebb hárommillió forintot. Ez vonatkozik az anyagbeszerzésre és a munkaerőköltségre is. Bármilyen felújítást tervez a család, a kormány ezt támogatja; legyen szó energetikai korszerűsítésről vagy a fürdőszoba, illetve a konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

“Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család” – közölte Novák Katalin, aki szerint az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják. Ugyanakkor a részletszabályok kidolgozásáig még türelmet kér, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás részletes feltételeit.

RÉSZLETEK

Háztartási napelemes rendszerek új támogatási programja (Várhatóan 2021. Júliustól)

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium megkezdte a lakossági napelemes rendszerek kiépítéséhez vissza nem térítendő beruházási támogatást biztosító program kidolgozását. A családok energiafüggetlenségét erősítő, rezsiterheit tartósan mérséklő fejlesztésekhez várhatóan 2021 júliusától lesz elérhető az újfajta támogatás. A saját célra történő, háztáji energiatermelés feltételeinek javítása hozzájárul a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv céljainak teljesítéséhez is. A napenergia szélesebb körű hasznosítása érdekében a támogatott háztartási kiserőművekre a jelenlegi szaldóelszámolás helyett bruttó elszámolást alkalmaznak majd.

A készülő program előre megadott beruházási értékhatárig biztosíthat vissza nem térítendő támogatást várhatóan a kevésbé fejlett régiókban élő, nagycsaládos háztartások számára napelemes rendszerek telepítéséhez és a fűtési rendszerek elektrifikálásához. A jogosultak pontos köréről, a támogatási intenzitás mértékéről és a támogatható rendszerek felső teljesítményhatáráról a következő hónapokban születhet döntés. A terveket az Európai Bizottsággal is egyeztetni kell majd, a teljes feltételrendszer kialakítása és véglegesítése így 2021 első felében várható.

A vissza nem térítendő támogatásban részesülő projektek a jelenlegi elképzelés szerint már nem a jelenleg hatályos szaldóelszámolás, hanem a bruttó elszámolás szabályai között valósulhatnak meg.

Az új rendszerben a hálózatból vételezett energia árát az ellátási szerződés szerint számolják el, az lakossági fogyasztóknál tehát az egyetemes szolgáltatás egységárával egyezhet meg. A napelemes termelő által a hálózatba táplált energia átvételi árát szintén a későbbiekben szabják majd meg.

ELŐREGISZTRÁCIÓ

Mivel eddig egyik tervezett pályázat részletei sem ismertek, ezért regisztráljon előre, hogy értesíthessük, amint valamelyik pályázat megjelent, vagy további hírek jelennek meg róla.

FIGYELEM! 2024. Január 1-vel megszűnik a szaldó elszámolás a napelem rendszerek esetében.

Ha Ön még a régi (szaldós) elszámolásba szeretne tartozni, akkor ne késlekedjen. Érdemes mielőbb szerződést kötnie és elindítani a folyamatot, mert:

  • Ha Ön banki hitelt szeretne igénybe venni a finanszírozáshoz, akkor annak jóváhagyási és folyósítási idejével számolni kell.

  • A változást megelőző időszakban vélhetően egyre növekvő mértékben megnő az igény a napelem rendszerekre ami az árak drágulását okozhatja.

  • Az alkatrészek (napelem panel, inverter…) átmeneti készlethiány léphet fel a nagy kereslet miatt, ami hosszabb átfutási időd eredményezhet.

  • Telepítő munkatársaink is csak véges mennyiséget tudnak telepíteni, így könnyen lehet, hogy sorbaállás alakul ki a telepítések ütemezésében, ami szintén a határidő átlépést veszélyeztetheti.

FONTOS! Bár a szabályozás nem végleges, de amennyiben Ön VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL valósítja meg napelem rendszerét, akkor “SZALDÓ” ELSZÁMOLÁSBAN MÁR NEM ÜZEMELTETHETI azt (függetlenül attól, hogy 2024. előtt valósította meg), hanem automatikusan a “BRUTTÓ” elszámolásban számolják el napelem rendszerének termelését.

ENGEM A SZALDÓ RENDSZER ÉRDEKEL!

Nézze meg miért érdemes még 2024 Január 1. előtt szerződést kötnie SZALDÓ elszámolással.

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!


ÉRTESÍTJÜK ÖNT AMINT TOVÁBB INFORMÁCIÓK JELENNEK MEG AZ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKRÓL

IGÉNYFELMÉRÉS

Munkatársunk feltérképezi, hogy Önnek mi a legjobb megoldás (állami támogatás, vagy egyéb finanszírozás) napelem rendszerének kivitelezésére.

TELEFONOS ÉRTESÍTÉS

Munkatársunk telefonos keresi, ha az Önt érdeklő pályázat kapcsán új információ elérhető.

EMAIL ÉRTESÍTÉS

E-mailben küldünk tájékoztatást ha új, vagy Önt érdeklő állami támogatásról jelenik meg információ.

TELJES KÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

Munkatársunk folyamatosan figyelemmel kíséri az Ön ügyét és értesíti, hogy Ön is mielőbb igénybe vehesse a zöld energia nyújtotta előnyöket.

Napelem pályázat hírek

© Copyright 2018