• +36 30 311 0406
 • office@solarbroker.hu
 • H-P: 08.00 - 16.30
 • 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc út 98.
 • SZALDÓ elszámolásig hátralévő idő:
 • december

  21

  2020
 • 131
 • 0
2021. február 1-től Otthonfelújítási kölcsön segít azoknak, akik élni szeretnének a maximum 3 millió Ft-os Otthon felújítási támogatással.

2021. február 1-től Otthonfelújítási kölcsön segít azoknak, akik élni szeretnének a maximum 3 millió Ft-os Otthon felújítási támogatással.

(forrás: Novák Katalin facebook, Telex.hu)

Újabb jó hír azoknak, akik napelem rendszerüket otthon felújítási támogatás igénybevételével szeretnék megvalósítani.
Február 1-től otthonfelújítási kölcsönt kínálnak azoknak, akiknek nincs elég önerejük ahhoz, hogy az otthonfelújítási támogatással élni tudjanak.
A hitel legfontosabb paraméterei:
-maximum 6 millió forintos,
-legfeljebb 10 éves futamidejű,
-maximum 3%-os kamatozású kölcsön,
-amit bankban lehet majd igényelni.

Novák Katalin miniszter ezzel kapcsolatban jelentette be azt, hogy az igénylőknek egy évük lesz arra a hitelfelvételt követően, hogy benyújtsák az otthonfelújítási támogatásra is az igényüket, egy éven belül kell tehát beadni a számlákat az elkészült felújításról.
A hitel igénylésekor a bank is megvizsgálja, hogy az igénylő megfelel-e a támogatási program feltételeinek, illetve a támogatás igénylésekor a Magyar Államkincstár is megvizsgálja, hogy az igénylő jogosult-e a felújítási támogatásra. Vagyis kétszer, a hitelfelvételkor és a támogatás igénylésekor is meg kell felelni a feltételeknek.
Előszűrésünk segítségével Ön is ellenőrizheti, hogy megfelel-e a feltételeknek.

LAKÁSFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS ELŐSZŰRÉS


A kifizetett költségek maximum 50 százaléka, legfeljebb 3 millió forint lehet a vissza nem térítendő támogatás, ami automatikusan csökkenti a hitel összegét. 6 milliós hitel és a legnagyobb összegű támogatás esetén ez átlagosan 30 ezer forint körüli törlesztőrészletet jelent majd – mondta Novák Katalin a postjában.

Mint ahogy több hírportál is megírta, érdemes idejében hozzálátni a kivitelező megkereséséhez.
A maximális támogatási összeget az kaphatja meg, aki el tudja számolni a felújításra költött összeg felét munkadíjként. Az 50-50 százalékos szabály vonatkozik az anyagköltségre és a munkadíjra a visszatérítésnél, viszont, ha nem egyenlő a két összeg, akkor a kisebbet veszik alapul, és annak a kétszeresét adják. Tehát hiába 3 millió forint az elméleti maximum, ha például valaki 4 millió forintot költ burkolólapokra és 1 milliót a kivitelezésre, összesen 2 millió forintnyi támogatás visszatérítésére számíthat.
Sőt, ha az ember maga végezné el a munkát, és csak anyagra költene, akkor nem kap semmit. Ha ez nem tervezetten alakulna így, hanem például azért, mert a munkaerőhiány miatt nem talál elérhető áron mestert, akkor sincs ez másképp, ezért aztán érdemes idejében hozzálátni a kivitelező megkereséséhez, és leszerződni vele.

Költség kalkulátorunkkal kiszámolhatja, hogy a felmerülő költségek közül (anyagdíj, munkadíj), az elszámolás után, mennyi támogatást kap vissza.
https://solarbroker.hu/lakasfelujitasi-tamogatas-koltseg-kalkulator/

Érdemes tehát időben szerződést kötni a kivitelezésre.
Honlapunkon könnyen felveheti velünk a kapcsolatot. Kérjen ajánlatot mielőbb!

PRÉMIUM NAPELEM RENDSZEREK OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁSSAL

© Copyright 2018