• +36 30 311 0406
 • office@solarbroker.hu
 • H-P: 08.00 - 16.30
 • 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc út 98.
 • SZALDÓ elszámolásig hátralévő idő:
 • november

  2

  2020
 • 72
 • 0
Csatlakozzon Ön is az Európai hulladékcsökkentési héthez

Csatlakozzon Ön is az Európai hulladékcsökkentési héthez

(MTI hír alapján)

Az idén 12. alkalommal rendezi meg az Európai Bizottság szakmai szervezete az Európai hulladékcsökkentési hetet november 21-29. között.   Az eseményt  2009 óta tartják meg minden év novemberének utolsó hetében. A főszervező EWWR (European Week for Waste Reduction) a hulladékok problémájával foglalkozik európai szinten, az adott héten önkéntes akciókat szerveznek Európa-szerte, hogy felhívják a figyelmet a hulladék csökkentésének fontosságára.

A kampánysorozathoz bárki csatlakozhat olyan akcióval, projekttel, programmal, amellyel a hulladék csökkentésére, a környezettudatosabb életmódra, a különböző dolgok újrahasználatára, újrahasznosítására hívja fel a figyelmet.

Az Európai hulladékcsökkentési héthez a https://hulladekcsokkentesihet2020.hu/ oldalon lehet csatlakozni, ott ötleteket, tippeket is kaphatnak a regisztrálók.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium számos szervezet és intézmény részvételére számít az esemény kapcsán.

Idén az egyetemek is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, november utolsó hetében a résztvevő felsőoktatási intézmények olyan programokat szerveznek, amelyeken be tudják mutatni a környezet védelmének és a hulladék csökkentésének jelentőségét

Közoktatási intézmények csatlakozását is várják az Európai hulladékcsökkentési héthez. Arra buzdítják a szülőket, pedagógusokat, nevelésben részt vevő intézményeket, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, hogy csatlakozzanak a hulladékcsökkentési héthez, ezzel bizonyítva Magyarország elkötelezettségét a témában

A sportszövetségeket, a sportszervezeteket és a sportolókat is arra buzdítják, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai hulladékcsökkentési hét magyarországi programsorozatához – hívták fel a figyelmet szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) is arra biztatja a vállalkozásokat, hogy minél többen csatlakozzanak a november utolsó hetében megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héthez.

© Copyright 2018