• +36 30 311 0406
 • office@solarbroker.hu
 • H-P: 08.00 - 16.30
 • 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc út 98.
 • SZALDÓ elszámolásig hátralévő idő:
 • december

  2

  2021
 • 23
 • 0
ÉMI rendkívüli közleménye a fogyasztóvédelmi aggályokról

ÉMI rendkívüli közleménye a fogyasztóvédelmi aggályokról

Tisztelt Partnereink!

A Solar Broker Kft elkötelezett az átlátható és tisztességes piaci folyamatok működtetéséért, így ezúton fejezzük ki egyetértésünket az ÉMI Rendkívüli közleménye kapcsán.
Ezúton is jelezzük, hogy a Solar Broker Kft nem kér el semmilyen extra díjazást, vagy előleget a (RRF-6.2.1.) Napelem program megvalósítása kapcsán.
Köszönjük eddig partnereink bizalmát és mindenkinek sikeres pályázatot kívánunk!

Rendkívüli közlemény
(forrás: ÉMI – https://napelem.palyazat.gov.hu/kozlemenyek/5 )

A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályai várják azon pályázók jelentkezését, akik megtévesztő kivitelezői gyakorlatot tapasztaltak pályázatuk előkészítése során
A lakossági jelzésekből azt tapasztaljuk, hogy néhány vállalkozó saját haszonszerzésére kívánja használni a pályázati lehetőséget. Ezért felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy abban az esetben, ha tisztességtelen gyakorlatot folytató vállalkozások keresték meg Önöket, kérjük, jelezzék a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság részére. A fővárosi és megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályainak elérhetőségeit a közlemény alatti dokumentumban találják.
Megtévesztő magatartás, ha a kivitelezők többlet költség ellenében gyorsabb vagy kivételes eljárást ígérnek. Ezt ne higgyék el, ugyanis a pályázatok beadásának sorrendje nem számít az értékelések szempontjából, és az elbírálásra a kivitelezőnek semmilyen ráhatása nincs.
Tisztességtelen magatartás az is, ha a kivitelező a pályázóktól kér előleget. A pályázni kívánó magánszemélyektől kérjük, hogy semmilyen jogcímen se fizessenek a kivitelező cégek felé. Mivel az előleget és a kivitelezésért járó kifizetést a támogató közvetlenül fogja átutalni a cégeknek a pályázat elbírálását követően, így a pályázók részéről nem szükséges fizetni.
Nem értünk egyet azzal a gyakorlattal sem, hogy a kiszállásért a kivitelezők aránytalanul magas, több tízezer, vagy akár százezer forintos díjat kérnek. Ez eddig sem volt gyakorlat a kivitelezők részéről, az összeg pedig a pályázat keretében nem elszámolható. Javasoljuk a pályázóknak, hogy több kivitelezőnél érdeklődjenek előzetesen az immár több mint ezer regisztrált vállalkozás közül.
Felhívjuk továbbá a pályázók figyelmét, hogy a kivitelezők részére csak a szerződéssablon kitöltéséhez szükséges információkat adják át. Ne adják ki például okmányaik másolatát, jövedelemigazolásukat vagy az ügyfélkapu hozzáféréssel kapcsolatos adataikat, mert ezek akár visszaélésre is alkalmasak lehetnek.
Természetesen a kivitelezők segítséget nyújthatnak a pályázóknak a támogatási kérelem műszaki részének összeállításában, amiért arányos díjazás illetheti meg őket, de ennek előzetes kifizetését sem javasoljuk. Egyúttal nem tartjuk szükségesnek, hogy a magánszemélyek a pályázat előkészítéséért fizessenek, mert a segítség ingyenesen is elérhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy Lebonyolító Szervezetként az ÉMI Nonprofit Kft. áll az Önök rendelkezésére a felmerülő kérdések megválaszolásában, illetve a Széchenyi Programiroda regionális irodái ingyenes segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásában.

Az ÉMI Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a 06-30-705-2388 telefonszámon fogadja hívását, hétfőtől csütörtökig 9:00 órától 15:00 óráig, pénteken 9:00 órától 12:00 óráig. E-mail elérhetőség: nap@emi.hu
Széchenyi Programiroda: https://www.szpi.hu/

© Copyright 2018