• +36 30 311 0406
 • office@solarbroker.hu
 • H-P: 08.00 - 16.30
 • 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc út 98.
 • SZALDÓ elszámolásig hátralévő idő:
napelem rendszer ár

NAPELEM RENDSZEREK

A napelemes technológia energiaforrása a Nap sugárzása. Ez a “zöld” energiaforrás ingyenes és kifogyhatatlan. A napenergia képes arra, hogy az egész emberiség teljes energiaigényét fedezze. A napenergia által elérhető energia termelési képesség meghaladja minden más ismert energiaforrásét!

Egy napelemrendszer le tudja nullázni az Ön villanyszámláját. 

NAPELEMRENDSZEREK MŰKÖDÉSE

NAPELEM

A Napelem fotovoltaikus hatás során energiát előállító eszköz. A fotovoltaikus hatás azt jelenti, hogy fényből elektromosság képződik. Az energiát felhasználhatjuk, tárolhatjuk, vagy akár értékesíthetjük is.

NAPELEM PANEL

Egy napelemes rendszer első eleme a Nap fényenergiáját hasznosító napelem panel vagy más néven napelem modul. A napelemes modul a fény hatására egyenáramú villamos energiát bocsát ki. Olyat, mint az elemek és az akkumulátorok. Minél nagyobb a modulok felülete, annál több fényt képes hasznosítani, annál több energiát bocsát ki. A napelemes modulok felülete úgy növelhető, hogy több modult helyezünk egymás mellé és összekapcsoljuk őket. A napelemes modulok rögzítése speciális tartószerkezet segítségével történik.

INVERTER (ÁRAMÁTALAKÍTÓ)

A napelemes modulokból érkező egyenáramot az inverter alakítja a hálózat számára is hasznosítható váltakozó árammá. Olyan 220 Volt-os árammá alakítja, ami működteti a háztartási gépeinket is.
Egy napelemes beruházás megtérülésénél egyáltalán nem mindegy, hogy a modulok által előállított villamos energiából ténylegesen mennyi hasznosul. Egy jó minőségű, magas hatásfokú inverter a napelemes rendszer központi eleme.

AD-VESZ MÉRŐÓRA

A napelemes rendszer által megtermelt energiát a termeléstől illetve fogyasztástól függően felhasználhatjuk, ha többet termelünk, akkor a hálózatba táplálhatjuk, ha többet fogyasztunk , akkor a hálózatból vételezhetünk. Az energia felhasználás mennyiségét és irányát a szolgáltató által biztosított úgynevezett ad-vesz mérő méri és csak az egyenleg kerül évente elszámolásra.

EZZEL AKÁR LE IS NULLÁZHATJA ÁRAMSZÁMLÁJÁT!

A Solar Broker vállalja a hálózatba visszatápláló napelem rendszer gyors és szakszerű kivitelezését.

 

FIZESSE VILLANYSZÁMLA HELYETT NAPELEMRENDSZERE TÖRLESZTŐRÉSZLETÉT!

A 0%-os MFB hitel segítségével, 10% önrésszel Öné lehet egy komplett napelem rendszer. Önnek a villanyszámla helyett csak az azzal megegyező összegű törlesztőt kell fizetnie.

AMIRE BÜSZKÉK VAGYUNK

Szerződött ügyfél

napelem kivitelezésre

Napelemet

telepítettünk megrendelőinknek

Monitorozott

lakossági rendszer

Mwh

zöldenergiát termelnek napelem rendszereink évente

AMIT NYÚJTUNK ÖNNEK

Munkatársunk már az első lépéstől személyesen is egyeztet Önnel és az egész munka során kapcsolatban marad Önnel, hogy mindig tudja holt tart a munka.

AMIT VÁLLALUNK

Cégünk az adminisztráció terhét is átvállalja Önről. Elintézi a tervezési és engedélyeztetési folyamatot az energiaszolgáltatók felé, valamit átvállalja a finanszírozáshoz szükséges banki ügyintézést is.

AMIT GARANTÁLUNK ÖNNEK

A gyári garanciák mellett kiterjesztett termékgaranciát kínálunk. A rendszer teljesítményére pedig hozamgaranciát vállalunk.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 • Mi a különbség a napelem és a napkollektor között?

  A napelem elektromos áramot állít elő, a napkollektor pedig csak meleg vizet.

 • Milyen elemekből áll egy napelem rendszer?

  A napelem rendszer részei:

  – Napelem modulok (napelem panelek) , amelyek az áramot termelik
  – Ezekhez tartozó speciális kábelek és csatlakozók
  – A napelemeket a tetőhöz rögzítő fémszerkezet és az ahhoz tartozó szerelvények.
  – Inverter (áramátalakító), ami az egyenáramot alakítja át váltakozó árammá. Illetve gondoskodik a villamos hálózatba történő visszatáplálásról is.
  – Egyéb villamos berendezések, mint például a túlfeszültség védők, kapcsolók
  – Ad-Vesz mérő, ami az energia felhasználás mennyiségét és irányát a hálózati energiaszolgáltató részére.

 • Mekkora egy átlagos háztartás napelem igénye?

  Egy átlagos háztartásnak kb. 10.000 Ft-os áramszámlája van. Ez kiváltható egy 2,7 kWp rendszerrel, amihez leggyakrabban 9 napelem panel szükséges.

  Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja az Ön saját napelem rendszer igényét.

  KALKULÁTOR
 • Mi a különbség a Szigetüzemű és a Hálózatra visszatápláló napelem rendszerek között?

  Szigetüzemű működésű napelemrendszer esetén a megtermelt energia akkumulátorokban kerül tárolásra. Amennyiben napelemünk nem termel (például borús idő, éjszaka, stb.) az energia az akkumulátorból kerül felhasználásra.
  Akkor ajánlott, ha nincs villamos hálózat, vagy annak kiépítése nagyon drága lenne.

  Hálózatra visszatápláló napelem rendszernél nem szükséges a napból érkező energiát akkumulátorban tárolni, mert lehetőség van az áram közüzemi hálózatba történő visszatáplálására. Hálózatra visszatápláló rendszernél a megtermelt többletenergiát a villamos közüzemi hálózat veszi fel, míg olyan esetben mikor a napelem nem termel, az energiát a hálózatról vételezi az ügyfél.  Ilyen esetben kétirányú mérőóra szükséges az elszámolás pedig szaldó elszámolással történik.

 • Milyen engedélyekre van szükség egy napelem rendszer telepítésekor?

  A napelemek telepítéséhez szükség van a helyi áramszolgáltató (E.ON, ELMŰ, DÉMÁSZ, ÉMÁSZ) írásbeli engedélyére. Ehhez el kell készíteni és mellékelni a tervezett napelemes rendszer konkrét tervezetét, műszaki adatait és dokumentációit. Egy másik feltétel, hogy a villamos hálózat alkalmas legyen a termelt áram fogadására. Ezen engedélyezési folyamatot mi teljesen átvállaljuk ügyfeleinktől és az engedélyeztetés folyamatáról teljes körű, napra kész tájékoztatást adunk.
  Mivel az egyes áramszolgáltatói területen az ügyintézés folyamata eltérő, ezért a határidők is eltérhetnek különböző áramszolgáltatói területek esetén.
  Műemlékvédelem alatt álló ház esetében, illetve társasházaknál külön engedélyekre is szükség van, ezen engedélyek megszerzése az ügyfelek feladata.

 • Szükséges villanyórát is cserélni?

  Igen, szükséges a villanyóra cseréje.
  Ezzel a lépéssel fejeződik be a napelem rendszer telepítése, viszont ez a napelemrendszer telepítése után történik, miután műszakilag átadtuk a napelem rendszert. A cserét az áramszolgáltató végzi el saját előírásai és időbeosztása alapján, így a telepítőnek nincsen ráhatása a csere időpontjára. A csere adminisztratív feladatait azonban minden esetben mi végezzük, a megrendelő csupán át kell adnia a releváns információkat, és ki kell töltenie néhány papírt a személyes adatokkal, minden egyéb ügyintézést a Solarbroker végez. A csere során minden esetben új, digitális eszköz kerül beépítésre.

 • Mérőhely szabványosítás

  Villanyóra csere elött az energiaszolgáltatók előírhatják a mérőhely szabványosítását, melynek költsége az ügyfelet terheli.

 • Mennyi ideig tart egy napelemrendszer kivitelezése?

  Amennyiben Ön finanszírozást is igénybe vesz a napelemrendszer kivitelezéséhez úgy a banki ügyintézés és elektromos szolgáltatói engedélyezésekkel és jóváhagyásokkal együtt kb. 3 hónap a napelemrendszer átadása.
  Fontos megjegyeznünk, hogy a Solarbroker általában 1 nap alatt telepíti a napelemrendszert az Ön ingatlanára, a napelemrendszer méretétől függően. Az említett idő fennmaradó részére az ügyintézés miatt van szükség.
  Amennyiben hitelt nem vesz igénybe a napelemrendszer kiépítéséhez, a teljes folyamat kb 1 hónapig tart.

  NAPELEMRENSZER TELEPÍTÉS FOLYAMATA

REFERENCIÁK

 • Napelem rendszer telepítése Őrbottyán – 5 kW

  Napelem rendszer telepítése Őrbottyán – 5 kW

  MEGNÉZ
 • Napelem rendszer telepítése Egyházasrádóc – 8 kW

  Napelem rendszer telepítése Egyházasrádóc – 8 kW

  MEGNÉZ
 • Napelem rendszer telepítése- 4kW

  Napelem rendszer telepítése- 4kW

  MEGNÉZ
 • Napelem rendszer telepítése Iklad- 6,1 kW

  Napelem rendszer telepítése Iklad- 6,1 kW

  MEGNÉZ
© Copyright 2018